Oman

Swipe

Hoofdbedekking

Positie vrouwen in Oman

Sinds het aantreden van Z.K.H. Sultan Qabus Bin Said Al Said genieten vrouwen zowel rechten als vrijheden. Scholing van meisjes bleek zijn meesterzet. Zij ontwikkelden zich tot studiebollen; de meeste hebben nu banen waarmee verantwoordelijkheid is gemoeid. Twee vrouwen zijn opgenomen in de ministerploeg en twee maken deel uit van de Consultative Assembly. Vrouwen hebben stemrecht, mogen grond bezitten en zijn vrij om auto te rijden (waarbij het gezicht onbedekt moet zijn).

Dit houdt echter niet in, dat Omaanse vrouwen vrij zijn in hun doen en laten. Daarvoor zijn culturele en religieuze bepalingen te standvastig. Deze beletten volledige implementatie van de geldende gelijkheidswetten. Gedurende uw bezoek aan Oman bent u niet verplicht een hoofddoek te dragen. Het is echter raadzaam dagelijks een exemplaar mee te nemen; het kan voorkomen dat u een moskee niet mag bezichtigen of in een situatie komt waarin het dragen ervan nuttig is.

Parga Beach Resort

Voor wieécht even tot rust wil komen in Griekse sferen, is Parga Beach Resort een uitstekende keuze. Vermijd drukte, plof neer op...

v.a. 504 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Oman