Oman

Swipe

Reisdocumenten

Houders van paspoorten van EU-lidstaten dienen bij aankomst een visum te kopen. Dit is een eenvoudig en efficiënt proces dat in de grensposten en op nationale luchthavens plaatsvindt. Invullen van formulieren is passé; in Muscat International Airport gaat u eerst naar het kantoor van Travelex in de douanehal. Hier bepaalt u het type visum en betaalt u het relevante tarief. Met het betaalbewijs gaat u naar de douanier die het visum in uw paspoort plaatst en stempelt.

Zie www.rop.org.om voor actuele informatie.

10 days visa, More than 10 days visa, Multiple entry visa

Deze standaardvisa worden verstrekt als u minder dan tien dagen of maximaal één maand in Oman wilt verblijven. Uw paspoort dient bij binnenkomst nog tenminste zes maanden geldig te zijn. ‘Multiple Entry Visa’ is handig als u aantoont dat u enkele keren per jaar voor zakelijke doeleinden naar Oman reist. De eerste twee visumsoorten zijn één keer verlengbaar in Muscat International Airport (visumbalie, geopend zo. tot en met do. 08.00-13.00 uur).

Joint tourist visa with the Emirate of Dubai

Als uw reis zowel begint als eindigt op Dubai International Airport en de totale reislengte niet meer bedraagt dan 21 dagen, biedt uw paspoortstempel toegang tot Oman. Deze procedure is gratis.

Joint tourist visa with the State of Qatar

Als u Qatar en Oman combineert en hiervoor Hamad International Airport (Doha) gebruikt, kunt u de douanebeambte verzoeken om het ‘Qa- tar-Oman Joint Visa’ te verstrekken. Uw totale reislengte mag niet meer dan dertig dagen bedragen.

48 hours visa

Dit gratis visum wordt alleen verstrekt aan passagiers van cruiseschepen en is maximaal 48 uur geldig.

Zie www.rop.gov.om voor visumtarieven. Eventueel aanwezige Israëlische paspoortstempels vormen geen probleem voor uw bezoek aan Oman, Qatar en/of de Verenigde Arabische Emiraten. Visumvereisten voor het bezoeken van Musandam (Omans noordelijke exclave) zijn in het desbetreffende hoofdstuk behandeld.

10 prachtige bestemmingen in Oman