Portugal

Swipe

Portugal

Vakantie en recreatie

Wie zou u een zonzekere luiervakantie misgunnen? Ik zal de laatste zijn. Maar de moordende prijzenslag heeft de reisbranche in beweging gebracht om u in beweging te krijgen. Als paddenstoelen rijzen ze uit de grond, de touroperators die zich specialiseren in vakanties waarvan je moe maar voldaan terugkomt. Van golfen, fietsen, wandelen of zeilen tot een afmattende tocht langs indrukwekkend cultuurhistorisch erfgoed. Portugal heeft als vakantieland zowel de individuele reiziger als de georganiseerde toerist veel te bieden.

Nationale parken

De belangrijkste beschermde natuurgebieden van Portugal liggen ten noorden van de Taag. Dat is niet zo verwonderlijk – flora en fauna zijn er rijker en het landschap is er gevarieerder dan in de zuidelijke provincies. Daar valt bovendien door eeuwenlange ontbossingen minder te conserveren. De halve zuidwestkust is tot nationaal park verklaard enkel en alleen om projectontwikkelaars buiten de deur te houden. Je kunt er prachtig wandelen of fietsen. Of er met je vierwielaangedreven auto doorheen trekken. Dat dan weer wel.

Bedevaarten en religieuze feesten

De Portugees laat zich tegenwoordig niet zoveel meer aan de Kerk van Rome gelegen liggen. Maar wat gebleven is, is de Maria- en Jezusverering waaraan de bekende bedevaartsoorden Fátima en Bom Jesús do Monte gewijd zijn. Bedevaarten en religieuze feesten laat de Portugees zich niet afnemen, als devote deelnemer of als gezellig dagje uit met de familie, picknickend en luisterend naar de sportuitslagen.

Regio's in Portugal

10 prachtige bestemmingen in Portugal