Portugal

Swipe

Nationale parken

De belangrijkste beschermde natuurgebieden van Portugal liggen ten noorden van de Taag. Dat is niet zo verwonderlijk – flora en fauna zijn er rijker en het landschap is er gevarieerder dan in de zuidelijke provincies.

Daar valt bovendien door eeuwenlange ontbossingen minder te conserveren. Aan de zuidwestkust van Portugal is een enorme landstrook tot nationaal park verklaard met als enig doel om projectontwikkelaars buiten de deur te houden.

 

Highlights

Parque Natural de Montezinho

Ten noorden van de stad Bragança, hoofdstad van het district Trás-os-Montes, strekt zich op de grens met Spanje het Parque Natural de Montezinho uit. Het berglandschap van Trás-os-Montes wordt door zijn ongereptheid en talrijke heldere rivieren en bergbeekjes tot een van de mooiste van Portugal gerekend.

Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina

Dit park is speciaal in het leven geroepen om een brede kuststrook van Algarve en Alentejo tussen Sines en Sagres te vrijwaren van projectontwikkelaars. De rotskust met zijn vele baaien, stranden en strandjes is spectaculair. Het gebied dat is dooraderd met onverharde wegen is vrij toegankelijk, ook voor gemotoriseerd verkeer – ideaal voor wie per camper reist. 

10 prachtige bestemmingen in Portugal