Portugal

Swipe

Parque Natural Serra da Estrela

Niet alleen het grootste, maar ook het meest ontzagwekkende natuurgebied van Portugal. Het strekt zich uit ten oosten van de vroegere hoofdstad Coimbra.

De vegetatie op de hellingen bestaat tot ca. 1.300 m (de boomgrens in deze streek) uit pijnboom- en eikenbossen. In het najaar dalen de schaap- en geitenherders met hun uitgedijde kuddes vanaf de hogere plateaus af naar de valleien waarin ’s zomers maïs en tarwe wordt verbouwd.

Op de hellingen liggen prachtige, verstilde dorpjes als Unhais da Serra, en de idyllische bergstadjes Gouveia en Manteigas. Gouveia en Manteigas zijn over een adembenemende route (N232) verbonden met Belmonte dat op de oostelijke helling van de serra ligt, aan de E802 van Guarda naar Castelo Branco.

De Serra da Estrela is een van de weinige natuurparken in Portugal waar goed gemarkeerde wandelroutes zijn uitgezet. Dat is ook het geval in Reserva Natural Sintra.

Appartementen Calema

Appartementen Calema is een leuk vakantieadres voor een heerlijke vakantie in Portugal. De ligging is perfect. Na een klein stukje wandelen sta...

v.a. 269.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Portugal