Portugal

Swipe

Vakantie en recreatie

Festivals en evenementen

Portugal is meer nog dan Spanje een land van processies, jaarmarkten en volksfeesten. Bij het uitstippelen van uw reis is het de moeite waard rekening te houden met de data van feiras, dat zijn de volksfeesten en jaarmarkten, en romarias, de religieuze feesten en processies. Zo krijg je een aardig kijkje in de diepere lagen van de Portugese volkscultuur.

Culturele reizen

Portugal heeft een roemrucht koloniaal verleden. De rijkdom die werd vergaard vanaf het moment dat paus Alexander VI in de 12e eeuw de wereld verdeelde tussen Madrid en Lissabon, en de opkomst in de 16e eeuw van Holland en Engeland als zeevarende naties, is terug te vinden in barokke kathedralen, rijk gedecoreerde paleiskloosters en wereldvermaarde museumcollecties van o.a. Lissabon, Mafra. Batalha, Alcobaça, Tomar en Sintra.

Eindeloos veel mogelijkheden

Wie zou u een zonzekere luiervakantie misgunnen? Ik zal de laatste zijn. Maar de reisbranche heeft van alles bedacht om u in beweging te krijgen. Als paddenstoelen schieten ze uit de grond, de touroperators die zich specialiseren in vakanties waarvan je moe maar voldaan terugkomt. Van golfen, fietsen, wandelen of zeilen, tot een afmattende, maar onvergetelijke tocht langs cultuurhistorisch erfgoed.

Wat Portugal als vakantieland zowel de individuele reiziger als de georganiseerde toerist te bieden heeft, vindt u hier in vogelvlucht.

10 prachtige bestemmingen in Portugal