Portugal

Swipe

Algarve

De accommodaties langs de Algarve-kust staan over het algemeen op hoog niveau. Zeker als je voor een niet al te goedkoop hotel of appartement kiest of neerstrijkt in een van de recentelijk verrezen fraaie urbanisaties. Daarvan is Vale do Lobo een goed maar nogal prijzig voorbeeld. De meest populaire badplaatsen van Algarve zijn Lagos, Portimão en Albufeira; Albufeira is vooral bij jongeren populair.

Hier vindt u een overzicht van de badplaatsen en stranden van Algarve.

Omdat Algarve voor de meeste vakantiegangers een voor de hand liggende keuze is, kampt men er in het hoogseizoen met drukke stranden en wegen. Wilt u die ontlopen, kies dan voor het voor- of naseizoen. In deze perioden, dat wil zeggen mei/juni en september/oktober, is het weer er uitstekend. Houd er echter rekening mee dat aan het begin van de zomer de zeewatertemperatuur minder aangenaam is dan later in het seizoen. In het voorjaar echter is de natuur in het zuiden van Portugal op haar mooist.

Langs de Algarve-kust vind je goede en over het algemeen schone zandstranden met sanitaire voorzieningen, toezicht en betrekkelijk veilig zwemwater voor kinderen. Waaronder zogenoemde Blauwe Vlag Stranden – dit zijn stranden die aan bepaalde EU-richtlijnen voldoen.

Foto Rother wandelgids Algarve
Rother wandelgids Algarve

AUTEUR FRANZ HALBARTSCHLAGER EN GERHARD RUSS

€16,95

De 50 mooiste kust- en bergwandelingen in de Algarve. Zoals gebruikelijk zijn er verschillende wandelingen voor beginnende en ervaren wandelaars en is er onmisbare informatie over de streek, de bezienswaardigheden en recreatiemogelijkheden.

De betrouwbare routebeschrijvingen, gedetailleerde kaarten en hoogteprofielen zorgen voor een onvergetelijke wandelervaring.

10 prachtige bestemmingen in Portugal