Portugal

Swipe

Golfen

Portugal staat bekend om zijn golfreizen. Ze worden als arrangementen door touroperators op de markt gebracht. Maar ook individuele golfers kunnen zowel in Algarve als in de omgeving van Lissabon en Porto hun hart ophalen op een groot aantal greens van uitstekende kwaliteit.

Er zijn openbare golflinks, bijvoorbeeld bij hotels of bungalowcomplexen. Andere behoren toe aan clubs wat een (tijdelijk) lidmaatschap meestal noodzakelijk maakt.

Portugal telt naar verhouding de meeste greens in Europa – en zeker ook de mooiste. De banen zijn zonder uitzondering schitterend gelegen en de bijbehorende clubhuizen, hotels en appartementencomplexen bieden een scala aan faciliteiten.

De meeste banen liggen aan de Algarve-kust. Een prachtige baan is die van Vale do Lobo. Met zijn 18 holes torent deze even ongenaakbaar boven de baai van Albufeira uit als de Engelsen die hem ontwierpen en gebruiken.

Golfclub Quinta do Lago Golf in Almancil beschikt over drie banen van 9 holes, een golfterrein van meer dan 1000 ha dat algemeen tot de mooiste ter wereld wordt gerekend vanwege de fantastische ligging. Om die reden werd er de afgelopen acht jaar het prestigieuze Portuguese Open gehouden. Vilamoura telt zelfs drie golfclubs.

De grootste golfbaan (een van 27 en een van 9 holes) in de buurt van Lissabon is die van de prestigieuze Estoril Paleacio Golf Club in Estoril.

Golfbanen

Op deze plaats vindt u binnenkort een overzicht van de beste Portugese golfbanen.

10 prachtige bestemmingen in Portugal