Portugal

Swipe

Hengelsport

Sportvissers kunnen hun hart ophalen in zowel de grote rivieren die de laagvlakten doorsnijden, als in de stuwmeren en bergbeekjes van Trás-os-Montes. Belangrijke vissoorten zijn forel, zalmforel, zalm, karper, baars en barbeel (een karperachtige riviervis).

Populair is ook het vissen op zee. Diepzeevissen vindt doorgaans plaats in georganiseerd verband vanaf speciale schepen. In de meeste vissershavens is daarover informatie verkrijgbaar. Er wordt vooral gevist op zwaardvis, tonijn en haai.

Voor zowel het vissen in zoet- als zoutwater is een vergunning nodig. Beide vergunningen kunnen worden ‘gepind’ bij Multibanco-geldautomaten. Of informeer bij de lokale VVV.

Voor wie de oceaan als visvijver voor gezien houdt, liggen in het achterland van de havenstad Sines (Costa Dourada) enkele grotge, door prachtige natuur omgeven stuwmeren (barragem) waar veel wordt gevist: Barragem de Morgavel en Barragem de Compilhas. In Centraal-Portugal, tegen de Spaanse grens aan, strekt zich een enorm stuwmeer uit: Barragem de Alqueva.

10 prachtige bestemmingen in Portugal