Servië

Swipe

Klimaat

In het grootste deel van Servië komt het weer uit Centraal Europa. Er heerst een landklimaat, met hete zomers en koude winters; de regen valt voornamelijk in de zomer. Bij warm weer kan het door de hoge luchtvochtigheid drukkend aanvoelen, vooral in de vlakke Vojvodina.

In de hogere delen van Servië krijgt het weer alpiene trekjes, met iets koelere, korte zomers, met aangename maximumtemperaturen, en gezien de zuidelijke ligging opvallend koude winters met veel sneeuw. Ook hier valt heel veel regen, over het jaar gespreid, met een piek in de zomer. Tegen de Montenegrijnse grens zijn de mediterrane invloeden merkbaar. De zomers zijn warmer en droger, en de winters milder en regenrijker.

De beste tijd om Servië te bezoeken is van mei tot en met oktober; de rest van het jaar geeft een behoorlijk hoge kans op kou, regen en wind. Maar in de winter vinden skiërs betrouwbare sneeuw in Kopaonik, Stara Planina en Zlatibor. 

In de herfst en de winter waait vaak de ‘košava’ een oost-zuidoostelijke wind die zorgt voor helder en droog weer.

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Servië