Servië

Swipe

Fietsen en mountainbiken

De wegen van Servië zijn niet erg geschikt voor fietsers, omdat automobilisten snel en onvoorzichtig rijden en de wegen smal en onoverzichtelijk zijn. Fietspaden zijn er al helemaal niet. Toch is er de laatste jaren een begin gemaakt verbetering in deze situatie aan te brengen. Servië is onlangs aangesloten op het internationale fietspad langs de Donau. Kijk voor meer informatie op: www.donau-info.org. De toeristische organisatie van Servië heeft ook een mooie folder uitgebracht met adressen van particulieren die accommodatie langs de route aanbieden.

IBikeBelgrade biedt als enige fietstours aan in Belgrado. Elke dag vertrekt er een gids die je alle kanten van Belgrado laat zien in 3,5 uur. Langs het oude fort over de Savarivier naar Zemun, door Nieuw Belgrado naar het groene Ada-eiland. Perfect als je even weg wilt uit het drukke centrum en dingen wilt zien die je op jezelf of met een andere tour nooit te zien krijgt. Prijzen in 2012 zijn e 15,- inclusief fiets en drankje onderweg. Alle informatie is te vinden op www.ibikebelgrade.com.

Natuurgebieden, zoals Zlatibor en Tara, hebben een uitgebreid netwerk aan onverharde wegen die geschikt zijn voor mountainbiken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de lokale toeristeninformaties in die gebieden.

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Servië