Servië

Swipe

Douane

Nederlanders en Belgen moeten een geldig paspoort hebben om Servië binnen te komen. Wie korter dan negentig dagen blijft heeft geen visum nodig. Het is toegestaan per persoon belastingvrij 2000 euro, 200 sigaretten, 50 sigaren of 250 gram tabak en 0,7 liter sterke drank in te voeren. Elektrische apparaten moeten officieel bij de grens aangemeld worden, maar over radio’s, Cd-spelers en foto- en film- apparatuur voor amateurs wordt bijna nooit moeilijk gedaan. Drugs en wapens zijn uiteraard streng verboden. Voor uitvoer van sigaretten en drank naar de buurlanden en naar de Europese Unie gelden dezelfde hoeveelheden als voor de invoer.

Mocht u vanuit Servië naar Kosovo gaan, bedenkt u dan dat er onenigheid bestaat over de status van dit land. Als u geen enkel risico wilt nemen problemen bij de grens te krijgen, is het het slimst om bij dezelfde grenspost het land uit te gaan als waar u er bent ingekomen. Als de Kosovaarse douanebeambte u een stempel wil geven, vraag dan of hij dit op een apart papiertje wil doen. Een Kosovaars stempel in uw paspoort, wordt in Servië namelijk niet op prijs gesteld.

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Servië