Servië

Swipe

Heen- en terugreis

Vliegtuig

Het internationale vliegveld in Belgrado is vernoemd naar Nikola Tesla. Er is een busverbinding met de stad, maar een taxi is de handigste optie. Er zijn nogal wat illegale taxichauffeurs die te veel geld vragen (of juist onder de prijs werken). Beogradksi taxi is het meest betrouwbaar. Een ritje van het vliegveld naar de stad kost 900 dinar. Er zijn directe vluchten van de JAT vanuit Nederland en België, maar die zijn relatief duur. Sinds april 2011 vliegt Wizzair tweemaal per week vanaf Eindhoven op Belgrado en is hiermee de eerste lowcost carrier naar Servië vanuit Nederland.

Trein

Vanuit Nederland of België bent u ongeveer 24 uur onderweg om Servië te bereiken. De snelste verbindingen gaan via München - Zagreb of via Wenen. U kunt uw reis het beste plannen via de site van de Duitse spoorwegen, omdat deze voor Zuidoost-Europa beter werkt dan de websites van de NS en de NMBS. Servië neemt ook deel aan interrail.

Bus

Eurolines verzorgt twee busverbindingen per week tussen België (Antwerpen, Brussel, Luik, Gent, Kortrijk, Leuven, Brussel) en Nederland (Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Arnhem, Breda) en Belgrado en andere grote steden in Servië. Kijk voor meer informatie op www.eurolines.be of www.eurolines.nl. In de steden waar Eurolines aankomt en vertrekt zijn ook kantoortjes die informatie kunnen verstrekken.

Auto

De snelste route om met de auto uit Utrecht naar Belgrado te rijden is via Frankfurt, Nürnberg, Regensburg, Wenen en Boedapest. De afstand is ruim 1700 kilometer, waar u zonder pauze zo’n twintig uur over doet. In Oostenrijk en Hongarije dient u een vinget te kopen en in Servië betaalt u tol. De totale prijs (exlusief benzine) bedraagt ongeveer dertig euro. Een alternatieve route is via München, Ljubljana en Zagreb, maar deze is in afstand, duur en prijs iets ongustiger. Als u vanuit het noorden van het land komt, kunt u ook via Dresden, Praag en Boedapest rijden. Vanuit Brussel is de route via München, Ljubjlana en Zagreb iets sneller, maar u betaalt ongeveer 15 euro meer aan tol en vignetten, dan als u via Regensburg, Wenen en Budapest rijdt.

Rondreizen

Groepsrondreis Balkan

Dit is een afwisselende reis door 4 verschillende landen; Servië, Bosnië-Herzegovina, Montenegro en Kroatië. Deze landen maakten deel uit van het voormalig...

v.a. 1449.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Servië