Singapore

Swipe

Singapore

Singapore is een kleine stadstaat gelegen op het zuidelijkste puntje van het Maleisisch schiereiland. Het heet de op 2 na beste welvaart van heel Azië en de nationale luchtvaartmaatschappij staat bekend als één van de beste van de wereld. Een reis naar Singapore is een onvergetelijke ervaring!

De republiek Singapore bestaat uit het hoofdeiland Sinpaore en niet minder dan 54 kleinere eilanden. In zijn algemeenheid is Singapore een vlak eiland, maar in het midden liggen enkele granieten rotspunten, met als hoogste punt de 166 m hoge Bukit Timah. Een 1 kilometer lange dam door de Straat van Johor verbindt het eiland Singapore met het vasteland van Maleisie. 

Op dit moment behoort de republiek Singapore tot de belangrijkste financiele centra van Azie en de rest van de wereld. De bevolking is zeer gemengd en bestaat onder meer uit  Chinezen, Maleiers, Europeanen en Indiers. De gemiddelde jaartemperatuur is 26 graden Celsius die per maand  niet meer dan 2 graden omhoog of omlaag afwijkt. De stadstaat ligt dan ook slechts op een afstand van minder dan 100 km van de evenaar verwijdert. Vandaar dat er in de moessonperiode, november tot januari, behoorlijk veel regen valt, overigens meestentijds in de vorm van korte, maar hevige buien.

10 prachtige bestemmingen in Singapore