Singapore

Swipe

Geografie en klimaat

De republiek Singapore is gelegen in het zuiden van het Maleisisch schiereiland. Het omvat het hoofdeiland Singapore met daaromheen een vijftigtal kleine eilanden. Het hoofdeiland is 43 km lang en 23 km breed. De oppervlakte bedraagt ongeveer 573 km². Als u daar de oppervlakte van de kleine eilandjes bij optelt, komt u op een totaal van 683 km². Singapore ligt ongeveer 137 km ten noorden van de evenaar.

Klimaat Singapore

De temperatuur schommelt gedurende het hele jaar rond de 31 ºC overdag en ’s nachts is het ongeveer 23 ºC. Het land heeft ook een zeer hoge vochtigheidsgraad van plusminus 85%. Verder kent Singapore een klimaat met een droog en een nat seizoen. De zogenaamde natte moesson begint in november en eindigt begin februari. In de maand december valt de meeste regen. Buien komen echter gedurende het hele jaar voor, maar ze zijn meestal van korte duur: kort maar hevig.

Het moderne Singapore

Oorspronkelijk bestond het gebied uit oerwoud en moeras. Het huidige moderne Singapore is voor 50% volgebouwd. Sinds de jaren zestig van de vorige eeuw vond er een onstuimige economische groei plaats. Als gevolg daarvan verrezen in de loop der jaren tal van wolkenkrabbers in het centrum van de stad. In de buitenwijken werden enorme woonblokken neergezet, de zogenaamde HDB-flats, om de bevolking te huisvesten. Krottenwijken werden met de grond gelijkgemaakt. Toch geeft de stad niet de indruk volgebouwd te zijn. Dat is te danken aan de talloze parken en pleinen die u overal aantreft en de uitstekend aangelegde en goed onderhouden groenvoorzieningen. De bijnaam van Singapore is dan ook Tuinstad (Garden City).

Bouwsteen

Stopover Singapore

Singapore is een bruisende, welvarende en zeer schone metropool. Volgens sommigen saai en voorspelbaar, volgens ons de moeite van een stopover in...

v.a. 167.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Singapore