Singapore

Swipe

Taal

Singapore kent vier officiële talen: het Maleis, het Engels, het Mandarijns (Chinees) en het Tamil. Officieel is Maleis de nationale taal maar over het algemeen communiceert men in het Engels. De tekst van het volkslied Majulah Singapora is gesteld in het Maleis.

Er zijn echter meer talen die dagelijks gebruikt worden. Menige Chinees spreekt thuis en/of met zijn vrienden Hokkien, Cantonnees, Hakka of een ander dialect. De meeste mensen van Indiase afkomst zijn inderdaad tamils uit het zuiden van India. Maar daarnaast zijn er nog de opvallende sikhs (met tulband en baard), Parsees, Punjabi’s, Pakistani, Bengalezen, enzovoort. Ieder met hun eigen talen, tradities, religies kleding en gewoonten. Ook de Maleiers zijn niet zo gemakkelijk onder één noemer te brengen. Inderdaad zijn er de afstammelingen van de mensen die ooit onderdanen waren van de sultan van Johor. Maar daarnaast zijn er tal van mensen met Indonesische voorouders, onder andere Javanen, Minangkabauers, Balinezen, Sundanezen en Acehers, om er maar enkele te noemen. En dan hebben we nog de Peranakan oftewel de Baba-Nyonya, een mengvolk dat traditioneel Maleis spreekt en een geheel eigen keuken en cultuur heeft ontwikkeld, maar toch ook trots is op het Chinese bloed dat door hun aderen stroomt.

Bouwsteen

Stopover Singapore

Singapore is een bruisende, welvarende en zeer schone metropool. Volgens sommigen saai en voorspelbaar, volgens ons de moeite van een stopover in...

v.a. 167.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Singapore