Singapore

Swipe

Uw gedrag

De inwoners van Singapore weten over het algemeen vrij veel af van westerse normen, waarden en gebruiken. Bovendien resideren tegenwoordig steeds meer westerlingen permanent in de stad. Toch zijn er voor wat de omgang met de lokale bevolking betreft enkele vuistregels.

Gedraag u altijd voorkomend, ook als u boos bent. Mensen die hard schreeuwen en tekeergaan verliezen hun gezicht en Aziaten hebben dan geen respect meer voor u.

In sommige (islamitische) kringen is het niet de gewoonte om mensen van het andere geslacht aan te raken. Strenggelovige islamieten begroet u daarom het beste met een vriendelijke hoofdknik en een glimlach. Dus geen hand geven. Over het algemeen (dus ook bij niet-moslims) is kussen en omhelzen iets wat alleen gedaan wordt met familieleden of intieme vrienden. Als westerse stellen elkaar op straat, in een winkelcentrum of op een andere openbare plaats uitgebreid gaan (tong)zoenen, dan wordt dat niet op prijs gesteld.

Het wijzen naar iets of iemand is in Azië een teken van slechte manieren. Indien u dit gebaar niet kunt vermijden, maak dan van uw rechterhand een vuist en gebruik uw duim om iets aan te wijzen. Als u wenst dat bijvoorbeeld een kelner naar u toekomt, strek dan de rechterarm naar boven en beweeg uw hele hand met een polsbeging naar uzelf toe. Het met uw handen in de zij gaan staan terwijl u met iemand staat te praten, is een teken van boosheid in Aziatische ogen. Het is beter dit niet te doen. Ten slotte nog dit over handen: bedenk dat uw linkerhand haram (onrein) is. Eet dus nooit met uw linkerhand en probeer het aanraken van mensen met uw linkerhand zoveel mogelijk te vermijden. Uw linkerhand dient onder andere voor het met water schoonmaken van uw achterwerk na toiletgang.

Bouwsteen

Stopover Singapore

Singapore is een bruisende, welvarende en zeer schone metropool. Volgens sommigen saai en voorspelbaar, volgens ons de moeite van een stopover in...

v.a. 167.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Singapore