Singapore

Swipe

Bezienswaardigheden

Orchard Road/Scotts Road

Ooit waren hier peper- en nootmuskaatplantages. Daarna werd het gebied een villawijk. Op dit moment kunt u Orchard Road min of meer vergelijken met de Louisalaan in Brussel of de PC Hooftstraat in Amsterdam. Hier vindt u warenhuizen en shopping malls met spullen naar ieders smaak en beurs. We doen een greep uit de vele mogelijkheden.


Op Scotts Road (naast het eerbiedwaardige Goodwood Park Hotel) treft u Far East Plaza aan. Hier kunt u een hapje eten, Chinese spullen kopen, zich kleding laten aanmeten, geld wisselen, naar de kapper gaan, schoenen en/of handtassen kopen, en nog veel meer. Via een voetgangersbrug kunt u gevaarloos naar de overzijde van de straat, naar de Galeria Scotts Walk. Hier worden vooral merkgoederen verkocht. Namaakgoederen zijn in Singapore (bijna) niet meer te krijgen. Als een handelaar gepakt wordt met het verkopen ervan, krijgt hij niet alleen een fikse boete, maar hij wordt ook veroordeeld tot een aantal stokslagen met de bamboe. Slechts weinigen zijn bereid dat risico te lopen.

Als u uw wandeling voortzet, dan treft u op de hoek van Scotts Road en Orchard Road een vestiging van het warenhuis Isetan aan. In hetzelfde gebouw bevindt zich een bioscoopcomplex. Aan de overzijde, op de andere hoek staat het gebouw van Tangs. Het is te bereiken door middel van een ondergrondse voetgangerstunnel. Dit is een echt Singaporees warenhuis. Het is een beetje te vergelijken met het Amsterdamse -Maison de Bonneterie of de Inno in Antwerpen of Brussel. Onder Scotts, het winkelcentrum naast Tangs, bevindt zich Picnic een enorme food court waar u heerlijk en voor weinig geld kunt eten. Alles verkoopt men hier; van een geurige Indiase curry tot een Italiaanse pizza, van Indonesische nasi goreng tot Thaise tom yam. Als u koopjes wilt vinden, ga dan eens rondkijken in Lucky Plaza op Orchard Road. Aan de overkant staat het enorme Ngee Ann City-gebouw met daarin onder andere het beroemde Japanse warenhuis Takashimaya. Ik kan deze opsomming nog veel langer maken, maar ik besluit met Centrepoint, gelegen tegenover het MRT-station Sommerset, waar u leuk kunt rondwalen om eventueel kleding, camera’s of gebak te kopen.

10 prachtige bestemmingen in Singapore