Singapore

Swipe

Eetgelegenheden

Overal in Singapore zijn er uitstekende eetgelegenheden. Als de plaats waar u iets wilt eten druk bezocht wordt door de lokale bevolking, dan is dat altijd een goed teken. Van de eenvoudige plekken tot en met de dure restaurants, in Singapore kunt u overal onbezorgd van een goede maaltijd genieten. Wees ook niet bang om een praatje te maken met de inwoners van Singapore. Zeker als het op goed voedsel aan komt zullen zij u met raad en daad bij staan. Desnoods brengen ze u persoonlijk naar hun favoriete eetplek.

Jumbo Seafood Restaurant

Van dit restaurant zijn er meerdere vestigingen. Men is gespecialiseerd in allerlei vissoorten en nasi gorengvariaties met vis of garnalen. Een aanrader hier is de chilli crab en de pepper crab. Een vestiging is gelegen in de buurt van Clarke Quay.

Het adres is:
Merchant Road 30
Riverside Point
965-6532 3435

De tweede vestiging bevindt zich aan de Singaporese East Coast, op de weg naar het vliegveld. In dit gebouw zijn meerdere visrestaurants, dus het is even zoeken naar het East Coast Seafood Centre. Het is gelegen op ongeveer 20 autominuten van het centrum. U kunt dus het beste een taxi nemen als u hier wilt gaan eten.

Beach Road Golden Mile Food Centre

In dit gebouw bevinden zich meerdere eetgelegenheden, in stalletjes. De prijzen zijn dus laag en de inrichting van het geheel stelt niet veel voor. Maar uiteindelijk is datgene wat op je bord komt het belangrijkste. De naam van het stalletje waar ik gegeten heb is niet bepaald sexy maar het geserveerde voedsel is wel erg goed. De stal van Haji Kadir-M. Baharudeen heeft als specialiteiten onder andere sup tulang, nasi briyani en mee goreng.

Crossroads Café

Dit café is eigenlijk een terras en maakt deel uit van het Marriott Hotel. Het is gelegen op de hoek van de Scotts Road en de Orchard Road. Dit is een plek waar u na het shoppen heerlijk kunt gaan zitten om uw vermoeide voeten rust te gunnen. Boven uw hoofd zoeven ventilatoren die u koelte toewaaien. Hier kunt u, onder het genot van een fris biertje, de wereld aan u voorbij zien trekken. Mocht u honger hebben, dan staan er op de menukaart zowel oosterse als westerse gerechten.

965-6831 4605

Picnic Zie Orchard Road/Scotts Road King Satay

Het is gelegen op de hoek van de Clarke Quay in een gebouw dat The Foundry heet, naast Liang Court. Vroeger was er op de Esplanade een groot aantal satéstalletjes, waar het goed toeven was en waar vooral heerlijke saté geserveerd werd. Zo’n 15 jaar geleden was ik daar regelmatig te vinden. Helaas bestaat deze plek nu niet meer. Men heeft er een groot gebouw neergezet. Als u saté wilt eten met de kwaliteit van weleer, dan is dit de plaats. Vers van de houtskoolgrill serveert men hier heerlijke verse saté met pindasaus, de specialiteit van het huis.

Adres: 36, River Valley Road #01-07,(Clarke Quay), 965-6337 6201

Lau Pa Sat (Old Market)

Een voormalige markt uit het Victoriaanse tijdperk. Het geheel is opgetrokken uit gietijzer. Het gebouw werd in Engeland geconstrueerd, uit elkaar gehaald en vervolgens verscheept naar Singapore. Het is een uniek architectonisch monument, oorspronkelijk opgetrokken in 1894. Jarenlang functioneerde het als wet market. Men kon hier onder andere vis, vlees en groenten kopen. In een later stadium werd het gebouw omgevormd tot hawker centre. Tijdens de aanleg van de MRT in de jaren tachtig van de vorige eeuw werd het afgebroken en opgeslagen. Maar het werd herbouwd en sinds 1991 is het opnieuw geopend. Deze locatie is zeer populair bij de lokale bevolking, die er graag een hapje komt eten. Als u dat ook eens wilt gaan doen: het adres is 18 Raffles Quay, in de nabijheid van Boon Tat Street en Robinson Road.

Bouwsteen

Stopover Singapore

Singapore is een bruisende, welvarende en zeer schone metropool. Volgens sommigen saai en voorspelbaar, volgens ons de moeite van een stopover in...

v.a. 167.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Singapore