Singapore

Swipe

Nog meer regels

Bedenk dat roken op de meeste openbare plaatsen verboden is. Steek dus na aankomst op de luchthaven niet even een lekker sigaretje op, want de boetes zijn niet mis en moeten ter plaatse betaald worden. Om de Singaporees in het gareel te houden, worden overtredingen streng gestraft. Roken in openbare gebouwen en/of restaurants kan een boete opleveren van SGD 500,00. Als u op straat rookt (dat mag wel), maak dan wel gebruik van de overal aanwezige asbakken, anders kunt u een boete krijgen wegens littering. Maak gebruik van de zebrapaden. Als u binnen de 50 meter van een oversteekplaats geen gebruikmaakt van die faciliteit, dan is het prijskaartje SGD 50,00. Het nonchalant weggooien van een papiertje kan u een boete opleveren van maximaal SGD 1000,00. In de souvenirwinkels worden T-shirts verkocht met daarop de tekst: Singapore is a fine country.

Ten slotte: homoseksualiteit is officieel verboden in Singapore, hoewel het in de praktijk wel meevalt. Meestal kijkt men de andere kant op. Als er mensen van hetzelfde geslacht hand in hand met elkaar lopen, fronsen er hier en daar een paar wenkbrauwen. In het openbaar (tong)zoenen – homo of hetero – wordt niet geaccepteerd.

Bouwsteen

Stopover Singapore

Singapore is een bruisende, welvarende en zeer schone metropool. Volgens sommigen saai en voorspelbaar, volgens ons de moeite van een stopover in...

v.a. 167.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Singapore