Slowakije

Swipe

Accommodatie

Hotels

Hotels zijn in vijf categorieën verdeeld, van 1 tot en met 5 sterren.

Veel hotels hebben geen eenpersoonskamers. U dient dan voor een tweepersoonskamer te betalen. Sommige grote hotels hebben kamers in verschillende categorieën.

Motels komen niet zo vaak voor. Ze hebben meestal 3 sterren.

Ubytovaci hostinec of Turistická ubytovna’

Een herberg met slaapplaatsen, een soort hostel. Er is niet altijd een douche aanwezig. In de zomer wordt een aantal studentenhuizen als accommodatie voor toeristen gebruikt.

Campings

In Slowakije wordt veel gekampeerd. Vrij kamperen is niet toegestaan maar over het land ligt een groot aantal campings verspreid. De meeste campings zijn niet het gehele jaar geopend, maar slechts van mei t/m september en soms zelfs nog korter. Op veel campings staan eenvoudige huisjes. Soms is het niet meer dan een houten tent met matrassen. Niet alle campings hebben warm water. Autocampings hebben doorgaans meer voorzieningen dan andere campings. Campinggas is Slowakije slecht verkrijgbaar.

Privé-accommodatie/pension

Steeds meer particulieren bieden kamers aan voor overnachtingen. U herkent de huizen meestal aan de borden ‘Zimmer frei’. Ook kunnen informatiebureaus dit soort accommodatie verzorgen. De mensen bij wie u verblijft zijn meestal heel vriendelijk en ze kunnen u informatie geven over de stad en de omgeving. Officiële pensions hebben minimaal 5 kamers.

10 prachtige bestemmingen in Slowakije