Spanje

Swipe

Spanje

Vakantie en recreatie

De meeste vakantiegangers komen voor de prachtige Spaanse stranden. Je hebt stranden waar je over de hoofden kunt lopen. En waar je je afvraagt waar iedereen toch gebleven is. Kortom, voor elke vakantieganger wat wils. Maar Spanje biedt meer tijdens uw vakantie: watersport, zee- en riviervissen en golfen. Je kunt er bergen beklimmen en door dalen wandelen. Of er je wintersportvakantie doorbrengen. Steeds meer mensen overwinteren in Spanje en combineren dat met een culturele reis. Wat dat laatste betreft zijn Madrid, Barcelona en Málaga de beste uitvalsbases.

Nationale parken

Het groene gezicht van Spanje weerspiegelt zich in tientallen nationale parken en beschermde natuurgebieden. Dit zijn de vijf mooiste nationale parken van het Spaanse vasteland: Nationaal Park Covadonga; Nationaal Park Ordesa y Monte Perdido; Nationaal Park Aigües Tortes; Nationaal Park Tablas de Daimiel en Nationaal Park Doñana.

Religieus-folkloristische feesten

Washington Irving schreef in de 19e eeuw dat Spanje ‘acht feestdagen per week’ telt. De folkloristisch-religieuze feestelijkheden van Sevilla behoren tot de grootste en meest indrukwekkende van Spanje. Met Pinksteren betuigen meer dan een miljoen Spanjaarden eer aan de Maagd van El Rocío, een zanderig gehucht in Andalusië.

10 prachtige bestemmingen in Spanje