Spanje

Swipe

Nationaal Park Aigües Tortes

De rijke natuur van Catalonië staat door de toenemende verstedelijking, de oprukkende industrie en het toenemende toerisme in toenemende mate onder druk. Gelukkig worden ook in dit deel van Spanje meer en meer gebieden onder centrale of regionale natuurbeschermingswetten gebracht.

Daartoe behoort ook het Nationaal Park Aigües Tortes dat ten westen van Andorra in de Pyreneeën ligt. Het park beslaat een van de mooiste delen van dit scheidingsgebergte.

Je vindt in het park rimpelloze bergmeren, diepe beboste valleien en besneeuwde bergtoppen tot bijna 3000 m. De sparren- en pijnboombossen worden afgewisseld door plateaus, dalen en rivierbeddingen met jeneverbesstruiken en groepjes berken en wilgen.

De rijke flora is op zijn mooist in het late voorjaar en het begin van de zomer, maar ook de bijna oneindige kleurschakeringen van de herfst verleiden elk jaar opnieuw veel natuurliefhebbers tot een bezoek aan het park.

Het park Aigües Tortes is langs verschillende wegen bereikbaar. De makkelijkst te vinden toegang en de minst slechte weg is die via Boí in het zuidwesten, en de route via Espot in het oosten. Aan de zuidelijke rand van het park vindt u een hotel; in het noorden en bij het dorp Espot liggen campings.

10 prachtige bestemmingen in Spanje