Spanje

Swipe

Nationaal Park Tablas de Daimiel

Dit is een park met een heel eigen karakter. Het ligt op het Spaanse Centrale Hoogland, 60 km ten noordwesten van de stad Ciudad Real, in het onherbergzame steppeland dat zich uitstrekt tussen de Montes de Toledo en de Sierra de Alcaraz.

Hier is in het stroomgebied van de Río Cigüela en de zoetwaterrivier Guadiana een voor Europa unieke vegetatie ontstaan met een oppervlakte van ca. 2000 ha. Tussen de uitgestrekte rietvelden op de tablas of slikken, die al naar gelang de stand van de rivier droog vallen of onder water lopen, leven meer dan 200 verschillende vogelsoorten, zoals de meerkoet, waterhoen, wilde eend en de moeras kiekendief; de Noord-Europese purper- en zilverreiger overwintert hier.

Er zijn wandelroutes uitgezet en er is een informatiecentrum bij Casa de la Duquesa, de zuidoostelijke ingang van het park. Je kunt er wandelroutes verkrijgen en eventueel een gids huren.

De tijd van de vogeltrek in voor- en najaar leent zich het beste voor een bezoek, en dan vooral in de vroege ochtend of late middag. ‘s Zomers vallen grote delen van het park droog en lijkt overdag al het leven eruit verdwenen.

10 prachtige bestemmingen in Spanje