Spanje

Swipe

Golfen

Golfvakanties naar Spanje zijn populair. Ze worden als arrangementen door touroperators op de markt gebracht. Maar ook individuele golfers kunnen zowel langs de oostkust als in de omgeving van Madrid en in Baskenland hun hart ophalen op een groot aantal greens van uitstekende kwaliteit.

Er zijn openbare golflinks, bijvoorbeeld bij hotels of bungalowcomplexen. Andere behoren toe aan clubs wat een tijdelijk lidmaatschap meestal noodzakelijk maakt. Informatie: La Real Federación Española de Golf, www.rfegolf.es.

Door de economische malaise sluit een toenemend aantal golfresorts de deuren of is alleen nog maar in het hoogseizoen open. De rente en aflossing is vaak hoog, terwijl het aantal gebruikers uit met name de Noord-Europese landen terugloopt. Informeer altijd van te voren of de baan die bij uw bungalow is beloofd ook daadwerkelijk open is. 

Het afgelopen jaar zijn veel prestigieuze internationale golftournooien in Spanje geschapt vanwege de terughoudenheid van met name banken als sponsor. Het Castello Masters en het Madrid Masters zijn bijvoorbeeld geschrapt. Van de zeven internationale tournooien die voor 2013 waren gepland, gaat alleen het España Open door. Het wordt gespeeld van 18 tot 21 april. 

10 prachtige bestemmingen in Spanje