Spanje

Swipe

Wintersport

Het Spaanse wintersportseizoen loopt van december tot en met maart/april en speelt zich hoofdzakelijk af in de Pyreneeën en de Sierra Nevada. Daarnaast is wintersport mogelijk in het Cantabrisch gebergte en het Castiliaans scheidingsgebergte ten noordwesten van Madrid.

In de Spaanse Pyreneeën wordt op een tiental plaatsen geskied; het belangrijkste wintersportcentrum is La Molina (1942 m). Op tal van plaatsen in de Pyreneeën zijn ten behoeve van wandelaars schuilhutten (refugios) gebouwd.

Het belangrijkste skicentrum in de Sierra Navada (Andalusië) is Solynieve (2000 m). Deze wintersportplaats ligt op de noordwestelijke helling van de Pico de Veleta (3392 m). Naast uitstekende pistes en skiliften vind je er de hoogstgelegen parador van Spanje, Parador Nacional de Sierra Nevada.

Het skigebied van Solynieve is eenvoudig vanuit Granada per auto bereikbaar. Na van de sneeuw te hebben genoten, kun je vaak in februari beneden aan de kust al aan het strand liggen!

Ook in de bergen rond Madrid valt doorgaans in de winter voldoende sneeuw om te kunnen skiën. Een bekend wintersportgebied voor de Madrilenen is Valcotos, op de noordelijke hellingen van de Sierra de la Cuerda Larga.

10 prachtige bestemmingen in Spanje