Spanje

Swipe

Auto

Om in Spanje aan het gemotoriseerde verkeer deel te nemen, hebt u hetzelfde nodig als in Nederland: auto(of motor)papieren, groene kaart en geldig rijbewijs. Gaat u met een caravan met een eigen gewicht van meer dan 750 kg op pad, dan heeft u daar een aparte groene kaart voor nodig. Voor het huren van een auto kunt u volstaan met een geldig rijbewijs.

Belangrijkste afwijkende verkeersvoorschriften

Bellen in de auto is in Spanje alleen toegestaan met een carkit; koptelefoon of ‘oortje’ is verboden. Evenals het bellen in een stilstaande auto op de vluchtstrook. Twee gevarendriehoeken zijn verplicht.

Particulieren mogen geen auto’s slepen. Huisdieren dienen in de auto gescheiden van de passagiers te worden vervoerd. Voor elke passagier dient een reflecterend hesje in de auto aanwezig te zijn. Brildragende automobilisten dienen in de auto altijd een reservebril voorhanden te hebben. Het openbaar vervoer heeft altijd voorrang.

Hulpverlening onderweg

Langs de Spaanse auto- en tolwegen kunt u via praatpalen hulp inroepen van de wegbeheerder. Gebruik zoveel mogelijk deze praatpalen zodat geen misverstand bestaat waar u zich bevindt.

Auto’s worden ter plaatse niet gerepareerd maar afgevoerd naar de dichtstbijzijnde garage. Heeft u een pechhulpverzekering (b.v. ANWB, merkgebonden hulpdienst of verzekeraar) raadpleeg dan de voorwaarden hoe te handelen.

10 prachtige bestemmingen in Spanje