Spanje

Swipe

Drugs

Als het om harddrugs gaat is de wetgeving in Spanje duidelijk: verboden, en de straffen liegen er niet om. Wat softdrugs betreft is er meer ruimte. Niet als het om grootschalige hennepteelt gaat. Dat wordt bestraft met maximaal zeven jaar cel.

Maar wie voor eigen gebruik wiet op zak heeft en thuis een jointje draait heeft niets te vrezen. Het gebruik van softdrugs in publieke ruimtes is echter strikt verboden.

Cannabisclubs

Spanje kent zogenaamde cannabisclubs. Deze besloten verenigingen waarvan er naar schatting 100 tot 150 zijn, zijn sinds eind vorige eeuw als paddenstoelen uit de grond geschoten nadat rechtbanken dankzij een maas in de wet de verbouw en het gebruik van marihuana niet meer strafbaar stelden zolang dat in besloten kring gebeurt en bestemd is voor eigen gebruik.

Deze clubs zijn verenigingen waarvan de leden met naam en toenaam bekend zijn. Buitenlanders kunnen geen lid worden, tenzij ze een officieel adres hebben in Spanje. Je kunt er ook geen wiet kopen zoals in Nederlandse coffeeshops.

10 prachtige bestemmingen in Spanje