Spanje

Swipe

Huisdieren

Neemt u huisdieren mee naar Spanje, zorg dan voor een geldig EU dierenpaspoort + chip, verkrijgbaar bij uw dierenarts. De vereiste vaccinaties dienen ten minste een maand oud te zijn, maar niet ouder dan een jaar. Voor beschermde diersoorten gelden speciale regels. Raadpleeg de site van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit www.vwa.nl. Huisdieren dienen in de auto gescheiden van de passagiers te worden vervoerd.

Wanneer u met het openbaar vervoer reist, is het meenemen van een kleine hond toegestaan. Veel taxichauffeurs weigeren doorgaans passagiers met een hond. In de bebouwde kom dienen honden altijd aangelijnd te zijn. In steeds meer steden zijn uitlaatplekken voor honden. Informeer ter plaatse.

Informeer altijd vooraf of het meenemen van huisdieren naar camping, hotel of vakantiecomplex is toegestaan.

Zwerfdieren

Als veel zuidelijke landen telt Spanje een groot aantal zwerfdieren. Om een hond of kat vanuit Spanje mee naar Nederland te nemen, gelden dezelfde voorwaarden als het meenemen van uw eigen huisdier naar Spanje. Het illegaal invoeren van huisdieren is niet alleen strafbaar, maar ook niet zonder gezondheidsrisico’s voor mens en dier.

Een Nederlandse hulporganisatie die zich inzet voor zwerfdieren in Spanje is de Stichting Opvang Zwerfdieren Andalusië, www.soza.info.

10 prachtige bestemmingen in Spanje