Sri Lanka

Swipe

Post, telefoon en Internet

Post

De posterijen in Sri Lanka dateren nog grotendeels van de koloniale tijd. De tarieven zijn aanzienlijk lager dan bij ons. Als u brieven of kaarten verzendt, kunt u deze het best op het postkantoor afgeven en daar laten frankeren en stempelen. Men vindt daar niets ongewoons aan en u voorkomt zo dat iemand later de postzegels van uw post haalt om ze zelf te gebruiken, waardoor uw brieven en kaarten hun bestemming nooit zullen bereiken. U kunt ook post bij de receptie van het hotel afgeven, waar eveneens postzegels verkrijgbaar zijn. De postkantoren zijn op werkdagen geopend van 08.00-17.00 uur en op zaterdag van 08.00-12.30 uur. Veel postzegels zijn fraai uitgevoerd.

Postzegels verzamelen

Bij elke gelegenheid die er maar voor in aanmerking komt, komt men met een nieuwe uitgifte of eerstedagenvelop (first day cover). Een bezoek aan de filatelistische dienst van de posterijen is dan ook zeer de moeite waard. Adres: Sri Lanka Phila telic Bureau, Ceylinco House (4de etage), Janadhipathi Mawatha, Colombo1.

Telefoon Sri Lanka

In Sri Lanka werken de meeste mobiele telefoons (GSM).

Elk postkantoor en de recepties van de grotere hotels kunnen buitenlandse gesprekken voor u regelen. Een gesprek kost ongeveer EURO 5,- per minuut; vaak laat men u minimaal 3 minuten betalen. In het algemeen is het gebruik van uw mobiele telefoon goedkoper!

Internet Sri Lanka

Er zijn veel cafe's met Internet. Bovendien beschikken veel hotels over draadloos Internet (WiFi). De kosten zijn in het algemeen laag (vaak minder dan EURO 1 per uur).

10 prachtige bestemmingen in Sri Lanka