Sri Lanka

Swipe

Visum

Een visum aanvragen voor Sri Lanka

Gedurende deze periode waarin de wereld geteisterd wordt door het coronavirus, fantaseert iedereen wel eens over de tijden dat het weer mogelijk zal zijn om in het vliegtuig te stappen om nieuwe landen en culturen te ontdekken en ervaren. Op dit moment kunnen we hier alleen maar van dromen. In Zuid-Azië bevindt zich een prachtig eiland: Sri Lanka. Het is een klein land maar heeft een enorme rijkdom aan plekken en ervaringen om te ontdekken en beleven wanneer reizen weer mogelijk is. Lees hier alvast hoe je het visum Sri Lanka aan kunt vragen.

Schitterende landschappen

Sri Lanka ligt in de Indische Oceaan. Het eiland is grotendeels vlak, maar in het zuid-centrale deel van het eiland zijn ook bergen te vinden, waaronder de berg Pidurutalagala, de hoogste berg van Sri Lanka. Het natuurschoon van Sri Lanka, met tropische bossen, stranden en een adembenemend landschap, samen met het rijke culture erfgoed van het land, maken het een zeer populaire bestemming bij toeristen van over de hele wereld.

Tempels omringd door ongerepte natuur

De belangrijkste religies op het eiland zijn het boeddhisme en het hindoeïsme en er is dan ook geen tekort aan tempels op het eiland. Een van de tempels die zonder twijfel een bezoek waard is, is de Gouden Tempel van Dambulla. Het is een complex van historische boeddhistische gebouwen die door UNESCO tot Werelderfgoed zijn verklaard. Dit is niet zonder reden: het is een unieke en prachtige plek. De archeologische vindplaats staat ook wel bekend als de ‘Grottentempel’, omdat het de grootste en tegelijkertijd de best bewaarde rotstempel van Sri Lanka is. In de grotten zijn meer dan 150 Boeddhabeelden te vinden, naast vele andere beelden en schilderingen.

Veel toeristen beginnen hun reis door Sri Lanka in Colombo, de voormalige hoofdstad van het eiland en de naar aantal inwoners de grootste stad van Sri Lanka. De stad zelf is prachtig en ook hier zijn verschillende tempels te vinden, waarvan de Gangaramaya-tempel. Dit is de oudste en een van de bekendste boeddhistische tempels in Colombo. De tempel is vooral bekend vanwege de prachtige architectuur en de beelden die een mix laten zien van zowel Sri Lankaanse, Chinese, Thaise  en Indiase architectuur. Naast de tempels is in Colombo ook de Jami-ul-Alfar Moskee te vinden, beter bekend als de Rode Moskee. De moskee ligt in de wijk Pettah en is zeer indrukwekkend.

Nationale parken, watervallen en dieren

Sri Lanka staat bekend om zijn ongerepte natuur, met watervallen en groene theeplantages maar ook prachtige stranden. Op het eiland zijn bovendien verschillende nationale parken te vinden, waaronder het beroemde Yala National Park. Op het eiland leven verschillende diersoorten, zoals de Aziatische olifant, die onder andere te zien is in Bundala National Park of Udawalawe National Park. Voor de liefhebbers van berglandschappen en trekking is het Horton Plains National Park in de centrale hooglanden van Sri Lanka perfect. Ook zijn op het eiland verschillende watervallen te bewonderen, zoals de Bambarakanda Falls, de hoogste waterval van Sri Lanka.

Een visum Sri Lanka aanvragen voor vertrek

Wie een reis wil maken naar Sri Lanka, moet voor vertrek een visum Sri Lanka aanvragen. Alle Nederlandse en Belgische reizigers die naar Sri Lanka gaan, moeten daarvoor in het bezit zijn van een geldig visum. Deze kan eenvoudig en snel online aangevraagd worden. Het visum Sri Lanka heeft een geldigheid van 30 dagen, wat meestal meer dan genoeg is om verschillende tempels en ook nationale parken te bezoeken. Wie langer in het land wil blijven, kan het visum eenmaal in Sri Lanka tot maximaal 90 dagen laten verlengen.

Let op: het visum Sri Lanka is alleen geldig als men aan alle voorwaarden voldoet. Vanwege het coronavirus zijn deze visumvoorwaarden voor Sri Lanka momenteel wat aangescherpt. Zo moeten reizigers voor het aanvragen van het visum al een hotel geboekt hebben dat door de Sri Lankaanse autoriteiten als “Safe and Secure hotel level 1” beoordeeld is. Voor vertrek moet ook online een gezondheidsverklaring ingevuld worden en er moet (maximaal 96 uur van tevoren) een PCR-test afgenomen zijn waarvan een negatief testresultaat in het Engels moet kunnen worden overhandigd. Na aankomst in Sri Lanka zullen er nog een aantal coronatesten afgenomen worden, die ook al voor vertrekt betaald moeten zijn (40 USD per test). Ook moet voor elke maand dat je in Sri Lanka verblijft een bedrag van 12 Amerikaanse dollar betaald worden voor een Covid-19-verzekering, die een bedrag van tenminste 50.000 Amerikaanse dollar vergoedt.

10 prachtige bestemmingen in Sri Lanka