Swaziland

Swipe

Koningshuis

ZKH Mswati III

Swaziland wordt geregeerd door de Dlamini-dynastie. Koning Mswati III is natieverenigend; de monarch heeft bescherming en floreren van Swazicultuur hoog in het vaandel. Deze worden voorzichtig gecombineerd met ’s?werelds vooruitgang. De vorst (die op zijn 25e tot koning werd gekroond) is bekend verdediger van polygamie, dit om clans binnen de stam der Swazi’s te koppelen. De (meer dan tien) vrouwen van Mswati III leven in luxe en hebben eigen ‘royal residences’, verspreid over het land.

Rol 'Indlovukazi'

Politieke macht hebben de vrouwen van Mswati III niet; deze berust bij de koning en zijn moeder (‘Indlovukazi’) die medestaatshoofd is. Tegenwoordig is dit Ntombi of Swaziland; zij woont in Lobamba. De koning en zijn moeder kiezen geen opvolgers, dit is de taak van de Royal Council.

Semi-republikeinse elementen

Hoewel een meerderheid van de Swazi’s het koningshuis verdedigt, zijn er semi-republikeinse groepen die de kosten van levensstijlen waarvoor ‘royals’ kiezen, bekritiseren. Hun demonstraties gaan hand in hand met de eis voor hogere lonen en democratie.

10 prachtige bestemmingen in Swaziland