Swaziland

Swipe

Bezienswaardigheden

Diversiteit

Diversiteit is Swazilands sleutelwoord. Deze weerspiegelt zich in 's lands landschap, geologie, cultuur, historie en samenleving. Voor u een stimulans om Afrika’s kleinste staat te bezoeken, voor mij een onderzoek dat langdurig en diepgravend was. Dit project gebeurde in samenwerking met Swazi’s en was gefocust op duurzaamheid voor lokale gemeenschappen. Het resultaat zijn de beschrijvingen van bijzondere en ‘niet te missen’ plaatsen – in de wetenschap dat dit een fractie is van wat Swaziland bezoekers biedt.

Het is mijn intentie om geleidelijk meer onderzochte plaatsen en bezienswaardigheden in Swaziland op te nemen in dit websitedeel.

Swazibalans

Swaziland balanceert tussen traditionalisme en invloed die afkomstig is uit Westerse culturen. Het vinden van balans mag worden beschouwd als het resultaat van touwtrekken tussen de Swazische overheid en ’s?lands inwoners. Van oudsher is de koninklijke familie symbool van culturele standvastigheid, doortastendheid en trots. Spreek met de Swazi’s en u merkt dat zij op een unieke manier zowel traditionalisme als ‘de huidige tijd’ verdedigen.

Betrokkenheid ZKH Prins Bernhard

Swaziland kent kleinschalige wild- en natuurreservaten waarin u Afrika op haar puurst ervaart. Het is niet zonder reden dat prins Bernhard hier regelmatig kwam. De Swazistaat biedt echter ook glooiende berghellingen, aloude bijenkorfhutten en oeroude Sanschilderingen. Ambachten spelen hier de hoofdrol, waardoor gevlochten manden en beschilderde doeken het landschap sieren.

Warm ontvangst

Onder buitenlandse bezoekers is Swaziland populair als ‘ontspanlocatie’ tussen Great Limpopo Transfrontier Park (Kruger National Park) en de reservaten van KwaZulu-Natal. Velen volgen daarom de route naar Mlilwane Wildlife Sanctuary (Ezulwini Valley), Mkhaya Game Reserve en Lavumisa.

Wat uw voorkeur ook is, Swazi’s ontvangen u met welgemeende warmte. Economische en materialistische misère zijn hier niet in staat om gastvrijheid, openheid en respect te verbreken.

10 prachtige bestemmingen in Swaziland