Tanzania

Swipe

Tanzania

Lange tijd was Tanzania een tamelijk onbekend vakantiedoel. Nog steeds is het niet zo'n algemeen reisdoel als bijvoorbeeld Kenia. Dat is jammer, want als er één bestemming in Oost-Afrika is waar werkelijk alles mogelijk is, dan is het Tanzania. Een Tanzaniaan, op bezoek bij een basisschool in Nederland maakte het op een heel simpele manier duidelijk aan de kinderen van groep 7: ‘Schrijf alles wat je over Afrika weet of waarover je fantaseert als je aan Afrika denkt maar eens op.’ De 28 kinderen gingen aan de slag en een kwartiertje later lag er een rijke oogst aan Afrika-kennis op tafel. De man las ze stuk voor stuk voor en na afloop zei hij: ‘Zie je nu wel dat je Tanzania kent?’

Zuidelijk van de evenaar, met Kenia, Zambia en Mozambique als belangrijkste buren, ligt Tanzania aan de Indische Oceaan, ongerept, met weinig platgetreden toeristische paden, te wachten op bewonderaars.

Zonder afbreuk te doen aan de pracht van de omringende landen, kun je stellen dat Tanzania hard op weg is om bijvoorbeeld Kenia te evenaren als het gaat om populariteit voor de vakantieganger die ruimte en natuur zoekt. Oké, het is nog wat minder ontwikkeld, maar dat zou die groeiende belangstelling nog wel eens kunnen doen toenemen. Bovendien heeft men veel geleerd van de fouten die in Kenia gemaakt zijn bij de ontwikkeling van het toerisme. Tanzania is een schitterend land met een oppervlakte van 945.000 km2 en een kustlijn, de belangrijkste eilanden inbegrepen, van ruim 1400 km. Een ideaal land om in te reizen en om te verblijven. Homeland van ‘de grote negen’ (buffel, olifant, leeuw, luipaard, jachtluipaard, neushoorn, zebra, giraffe en neushoorn) en ál die miljoenen andere dieren, thuisbasis voor meer dan duizend verschillende vogelsoorten.

De Kilimanjaro, Afrika’s hoogste berg, beklimmen om in de sneeuw te dollen of afdalen in de Ngorongorokrater om het uitgebreidste wildleven van Afrika te ontdekken? Stappen op Zanzibar of winkelen in Dar es Salaam? Kennismaken met de Maasai of een van de andere (meer dan 120) volkeren? Trekken langs en peddelen op de Rufiji- of de Ruvama-rivier? Plaatsen bezoeken waar de mensheid waarschijnlijk voor het eerst op twee benen ging lopen? Het kan allemaal in Tanzania en nog veel meer.

De Tanzania-website begeleidt u op uw tocht door het land, maar laat u ook kennismaken met de historie, met de flora en de fauna. Het bevat vele praktische tips over reizen en gezondheid, het geeft informatie over het leven van alledag en over het bezoek aan nationale parken en wildreservaten. Het kan dienen als leidraad bij de voorbereiding voor een onvergetelijke reis, maar ook als informatiebron voor hen die méér willen weten over het land en de bevolking.

De website bestaat uit drie delen. In de algemene informatie kunt u kennismaken met het land en met de bevolking. De geschiedenis (en dat is een hele lange), zowel politiek als cultureel, wordt uitgebreid behandeld, evenals de belangrijkste zaken van economie en welzijn. Het leven van alledag, de bevolking, de flora en fauna, aan alle facetten waar u mee te maken kunt krijgen, wordt aandacht besteed. Verder is er een overzicht opgenomen van de nationale parken en wildreservaten, verder uitgewerkt in de bezienswaardigheden.

In de praktische informatie houden we rekening met vóór, tijdens en ná de reis. U vindt er, alfabetisch gerangschikt, beknopte informatie over alles wat belangrijk kan zijn om maximaal van uw reis te genieten. 

In de bezienswaardigheden gaat u op reis. U bezoekt steden en dorpen. U maakt een tocht langs de belangrijkste bezienswaardigheden. U gaat op safari in de nationale parken en wildreservaten. U neemt een kijkje op het nog immer tot de verbeelding sprekende schateiland Zanzibar en aan het slot vindt u een beknopte vertaallijst van planten, zoogdieren en vogels vanuit het Engels naar het Nederlands en omgekeerd. Bovendien wordt de Latijnse benaming gegeven. Het maakt de toegang tot de wereld van flora en fauna voor de leek eenvoudiger.

Door de gehele website is onder het kopje ‘In de kantlijn’ een aantal korte artikelen opgenomen die u een betere kijk willen geven op het leven van alledag of dienen als achtergrondinformatie over land, volk en geschiedenis.

Foto Onze Tanzania expert
Onze Tanzania expert

AUTEUR PAUL DE WAARD

Minder of onbekende bestemmingen en vreemde volkeren, daar kun je auteur Paul de Waard voor wakker maken. Hij reisde over de wereld van Laos tot Jamaica, van de Noordkaap tot Zuid-Afrika. Hij zat tussen de berggorilla’s in Uganda en aan bij de president van Gambia. Hij eet net zo gemakkelijk in een sterren restaurant als een broodje kakkerlak op een markt ergens in het verre oosten. Rijden op een olifant of zwemmen in een trog met acht kilometer water onder de snorkel, het maakt hem allemaal niet uit.

Foto Reishandboek Tanzania
Reishandboek Tanzania

AUTEUR PAUL DE WAARD

€17,95

Praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden

Rondreizen

Groepsrondreis Tanzania

In een relatief klein gebied in het noorden van Tanzania vind je de mooiste wildparken van Afrika. Naast de wereldberoemde Serengeti en...

v.a. 2899.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Tanzania