Tanzania

Swipe

Boot

Op de meren en tussen havenplaatsen worden de verbindingen over water onderhouden met behulp van grotere of kleinere veerponten. Een enkele keer, zoals tussen Dar es Salaam en Zanzibar kunt u van een snelle draagvleugelboot gebruikmaken. Ook hierbij geldt dat u het beste vooraf uw plaats kunt gaan bespreken.

Slechts enkele veerdiensten zijn ingericht voor het vervoer van auto’s. Een langzame manier van vervoer over water, maar tevens een hele goedkope, vooropgesteld dat je een lage prijs overeen kunt komen, is het vervoer met gebruikmaking van een dhow. Dit is een traditioneel gebouwde houten boot waarvan er sommige nog uitsluitend door windkracht worden voortbewogen. Ze zijn oorspronkelijk voor de visvangst bestemd geweest en u mag al niet mopperen als u ergens een plaatsje kunt vinden om te zitten. Het zijn open bootjes zonder enige vorm van comfort.

De meeste dhows hebben hun zeilen inmiddels vervangen door buitenboordmotoren. Ze brengen u naar uw plaats van bestemming of volgen een vaste route. Bij slecht weer is het varen met een dhow geen pretje, bij zwaar weer zelfs niet ongevaarlijk.

10 prachtige bestemmingen in Tanzania