Tanzania

Swipe

Bus

Men onderscheidt lange- en korteafstands busverbindingen. Op de langere afstanden, waarbij plaats bespreken noodzakelijk is, wordt gebruikgemaakt van ‘luxe’ touringcars’. Mensen die dachten dat ze, als ze een uur voor vertrek wel naar het busstation konden gaan om een kaartje te kopen zijn vaak op de plaats van vertrek achtergebleven.

De kortere afstanden worden overbrugd met gewone bussen, meestal nog oudere types dan de touringcars. Over het algemeen is de bus een goedkoop vervoermiddel, maar verwacht weinig comfort. Zo de bus die al zou bieden laat de toestand van de weg op veel plaatsen te wensen over en dat is dan zacht uitgedrukt. Omdat de chauffeurs toch proberen hun tijdschema te volgen wil dat nog wel eens ten koste gaan van blauwe plekken bij de passagiers.

Voor de kortere trajecten, voor stadsritten en voor plaatsen die wat meer van de grote weg af gelegen zijn, is er de minibus, de dalla dalla. Met (officieel toegestaan) 14 personen in een voor 8 personen gebouwd voertuig is dit niet altijd een even plezierige ervaring. Ook hierbij werken de chauffeurs het comfort niet altijd in de hand, hoe meer ritten ze maken, des te hoger is de verdienste.

Zowel de busondernemingen als de dalla dalla-bedrijven zijn in particuliere handen. De gewone bus en de dalla dalla vertrekken als er voldoende passagiers zijn, de busverbindingen op lange(re) trajecten rijden volgens een tijdschema. Over de prijs valt niet te onderhandelen, maar u doet er goed aan om er vooraf even naar te informeren of er op toe te zien dat uw reisgenoten hetzelfde bedrag betalen als dat wat van u verwacht wordt. Sommige conducteurs rekenen een veelvoud van de ritprijs en verwijzen dan naar de regel die in veel safarigebieden geldt waarin bepaald is dat mensen van buiten Tanzania een hogere prijs moeten betalen.

In de grotere plaatsen zijn vaste haltes waar u kunt instappen, de meeste dalla dalla’s stoppen op verzoek op elke plaats langs de route. Ook taxi’s maken onderdeel uit van het openbaar vervoer, u kunt zelf een taxi nemen die u op de plaats van uw bestemming brengt, u kunt ook gebruikmaken van een gezamenlijke taxi die, langs een door de chauffeur vast te stellen route, ook andere passagiers naar de plaats van bestemming brengt. Onderweg probeert de chauffeur de taxi zo volledig mogelijk bezet te houden. In alle gevallen dient u bij gebruikmaking van een taxi de ritprijs vooraf overeen te komen.

Rondreizen

Groepsrondreis Tanzania

In een relatief klein gebied in het noorden van Tanzania vind je de mooiste wildparken van Afrika. Naast de wereldberoemde Serengeti en...

v.a. 2899.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Tanzania