Tanzania

Swipe

Fiets

Hoe vreemd het ook klinken moge, de fiets is nog altijd een van de meest gebruikte transportmiddelen in Tanzania. Vooral in het binnenland gebruikt men de tweewieler voor het transport van alles wat men zich kan indenken. U ziet lange rijen fietsen, allemaal zwaar beladen met bananen of houtskool zich van en naar de markten begeven.

Het is uitgesloten om met vijf trossen bananen op of aan de fiets het voertuig te berijden. In zo’n geval loopt men erachter en duwt de fiets soms met twee of drie man vooruit. Voor het sturen is een slimme constructie bedacht, waarbij de man achter de fiets de touwtjes letterlijk in handen houdt. Ook stuurt men de fiets wel door te manoeuvreren met het gewicht.

Op veel plaatsen langs de weg kunt u een fiets laten repareren. De kwaliteit van de uit China afkomstige fietsen laat niet zoveel te wensen over, het is meer de manier van gebruik en de toestand van de wegen die een fietsenmaker in Tanzania, gelet op de omstandigheden, een goed belegde boterham bezorgt.

10 prachtige bestemmingen in Tanzania