Tanzania

Swipe

Vliegtuig

Er zijn twee belangrijke vliegvelden voor het internationale luchtverkeer, het vliegveld van Dar es Salaam en dat van Kilimanjaro tussen Moshi en Arusha. Vanaf Zanzibar kunnen eveneens internationale vluchten worden gemaakt, maar deze beperken zich in hoofdzaak tot verbindingen met belangrijke knooppunten in de omliggende landen. Indien u een vlucht tussen de eerstgenoemde twee vliegvelden wilt maken kunt u in principe gebruikmaken van elke luchtvaartmaatschappij die beide steden aandoet. Soms vliegt men vanuit het buitenland via Kilimanjaro naar Dar es Salaam, soms naar het buitenland vanuit Dar es Salaam via Kilimanjaro. In een enkel geval worden beide luchthavens zowel op de heen- als op de terugweg aangedaan.

Er zijn tal van binnenlandse vluchten mogelijk. De meeste zijn min of meer officiële lijndiensten, andere zijn charters die u bijvoorbeeld naar een lodge in een nationaal park brengen. Ze vertrekken vanaf Arusha, Kilimanjaro of Zanzibar Airport. Voor vluchten van en naar kleinere plaatsen, parken en reservaten zijn tal van landingsstrips beschikbaar.

De belangrijkste binnenlandse vluchten zijn:

• Vanaf Dar es Salaam naar Arusha, Bukoba, Kilimanjaro, Mtwara, Mwanza en Zanzibar;
• Vanaf Arusha kunt u vertrekken naar Bukoba, Dar es Salaam, Manyara, Mwanza, Seronera, Shinyanga en Zanzibar;
• Vanaf Kilimanjaro wordt gevlogen op Arusha, Bukoba, Dar es Salaam, Grumeti, Mwanza, Seronera, Shinyanga en Zanzibar;
• Vanaf Zanzibar zijn er rechtstreekse binnenlandse vluchten naar Dar es Salaam en Pemba;
• Er bestaat ook nog een rechtstreekse vlucht tussen Seronera en Grumeti.

In totaal beschikt Tanzania over 124 grotere en kleinere vliegvelden en landingsstrippen, 10 ervan hebben verharde banen de overige zijn onverhard. Inlichtingen krijgt u via Air Tanzania (The wings of Kilimajaro) in Dar es Salaam via www.airtanzania.co.tz.Voor Zanzibar kunt u zich in verbinding stellen met ZanAir op Zanzibar via www.zanair.com.

10 prachtige bestemmingen in Tanzania