Tanzania

Swipe

Rond het begin van onze jaartelling

Tientallen opgravingen hebben aangetoond dat er in de de 2e en 1e eeuw voor het begin van onze jaartelling al mensen woonden die behoorden tot volkeren die Tanzania thans nog steeds bewonen. Het zijn nakomelingen van de Cushites, afkomstig uit Ethiopië, die zich op de Tanzaniaanse hoogvlakten vestigden, zoals de Burungi, de Gorowa en de Mgubu.

In Engaruka, tussen Lake Natron en Lake Manyara, zijn sporen gevonden van andere Bantoevolkeren, afkomstig uit West-Afrika die omstreeks dezelfde periode al ijzeren voorwerpen maakten. Ook nakomelingen van deze volkeren wonen nog steeds in het land. Er kon uit worden opgemaakt dat de ijzertijd in Tanzania zich afspeelde in de eeuwen vóór het begin van onze jaartelling, nét als in West-Europa. Er werden landbouwgereedschappen gevonden, bijlen en andere gebruiksvoorwerpen.

De landbouw stond in die tijd trouwens tóch al op een hoog peil in die omgeving, er zijn aanwijzingen dat er grote landerijen waren die niet alleen kundig bewerkt, maar eveneens kunstmatig bevloeid werden. Omstreeks het begin van onze jaartelling ontwikkelde de landbouw in Tanzania zich sterk. Op de vruchtbare grond vestigden zich volkeren die zich al eeuwen met landbouw bezighielden, Bantoes afkomstig uit Nigeria en Kameroen. Ze verdreven de bewoners, nakomelingen van de al eerdergenoemde Cushiten en de Niloten, of vermengden zich met hen. Vrijwel alle thans in Tanzania wonende volkeren hebben dan ook Bantoebloed in de aderen.

Rondreizen

Groepsrondreis Tanzania

In een relatief klein gebied in het noorden van Tanzania vind je de mooiste wildparken van Afrika. Naast de wereldberoemde Serengeti en...

v.a. 2899.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Tanzania