Tanzania

Swipe

Gezondheid

Hoewel in de grote steden de medische zorg op een behoorlijk peil staat, is het voorkomen van ziekten altijd nog de beste methode om aan de soms peperdure behandelingen te ontkomen. Een goede reisverzekering, inclusief gedekte kosten voor repatriëring, is noodzakelijk.

Tropische ziekten komen op uitgebreide schaal voor in Tanzania, de meeste ervan kunt u voorkomen of zelf bestrijden. Er zijn enkele goede ziekenhuizen in Dar es Salaam en Arusha, de behandeling van ernstige aandoeningen is echter overal een probleem als gevolg van het ontbreken van de benodigde apparatuur en medicijnen.

Artsen en apothekers spreken Engels.

Een injectie tegen gele koorts is verplicht, andere worden aanbevolen. Een malariakuur is noodzakelijk. Raadpleeg vooraf uw huisarts of de GGD. Voor toegesneden informatie kunt u zelf al een kijkje nemen op (o.a.) een van de volgende websites: www.gezondopreis.nl, www.lcr.nl (Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering) en bij de speciale afdeling van het havenziekenhuis in Rotterdam: www.travelclinic.com.

Voor België kunt u zich wenden tot het Instituut voor Tropische Geneeskunde, Nationalestraat 155, B-2000 Antwerpen, 03 – 247 6666,www.itg.be. U kunt ook gebruikmaken van de travelfoon via 0900 – 10 110.

Veel drinken is in de tropen noodzakelijk. Drink nooit water uit de kraan en gebruik geen waterijs. Voorzichtigheid is geboden met het drinken van koude dranken. Zorg ervoor dat u, als u medicijnen gebruikt de Latijnse benaming ervan bij u heeft. Bij de apotheker is het mogelijk om een ‘reisdocument voor geneesmiddelengebruikers’ (KNMP) te verkrijgen, waarin precies is aangegeven welke medicijnen u gebruikt.

Een bescheiden huisapotheek kan goed van pas komen. Denk o.a. aan een desinfecterende gel om uw handen te wassen, antibiotica, een desinfecterend middel, keeltabletten, kleine verbandmiddelen, een middel tegen diarree en een zoutoplossing.

De receptie van het hotel of uw reisbegeleider helpt u verder als u een arts nodig heeft. De medische voorzieningen rond de steden zijn behoorlijk, in het binnenland laten die nog (veel) te wensen over. Indien nodig kunt u, ook vanuit het binnenland, snel worden overgebracht naar een plaats waar adequate medische hulp voorhanden is.

Na uw vertrek uit Tanzania maakt u vanzelfsprekend uw malariakuur af. Dat betekent dat u nog enige tijd, afhankelijk van het soort pil dat u gebruikt, uw pillen in moet nemen. Als u zich na uw terugkeer hangerig of grieperig gaat voelen, als u zich onprettig voelt of ziek wordt, raadpleeg dan altijd een arts en vertel hem dat u in de tropen was.

Rondreizen

Groepsrondreis Tanzania

In een relatief klein gebied in het noorden van Tanzania vind je de mooiste wildparken van Afrika. Naast de wereldberoemde Serengeti en...

v.a. 2899.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Tanzania