Tanzania

Swipe

Voorzorgsmaatregelen

Als u naar de tropen gaat is een behoorlijke conditie een eerste vereiste, gaat u te voet de bergen in, maakt u bijvoorbeeld een tocht naar de top van de Kilimanjaro of de Meru, dan dient u een uitstekende conditie te hebben.

U zult een aantal injecties moeten halen bij de huisarts of de GGD. Het aantal is mede afhankelijk van de tijdsduur van uw verblijf. Hoewel er soms verschillende adviezen gegeven worden, zijn vaccinaties tegen gele koorts (verplicht!), dtp, hepatitus-A en tyfus vrijwel standaard in het aanbevelingenpakket opgenomen. Cholera-injecties worden meestal niet gegeven, u krijgt wél een verklaring dat u deze injectie gehad heeft anders loopt u het risico dat u het land niet inkomt. Raadpleeg tijdig de GGD, van sommige injecties krijgt u een serie, zodat u vaak al enkele maanden voor uw vertrek met de inentingen moet beginnen.

Tegen malaria, de meest voorkomende tropische ziekte, krijgt u tabletten. Ook met deze kuur dient u soms, afhankelijk van de voorgeschreven tabletten, enkele weken voor uw vertrek te beginnen. U krijgt van de GGD een internationaal inentingsbewijs, vergeet niet dit bij uw paspoort te dragen, u kunt het aan de grens nodig hebben.

Wellicht vindt u het verstandig om er een verklaring omtrent uw bloedgroep aan toe te voegen. Bovendien is het handig om, als u medicijnen gebruikt, een reisdocument voor geneesmiddelengebruikers bij u te hebben, ook wel KNMP-reisdocument (Koninklijke Nederlandse Maatschappij ter bevordering van de Pharmacie) genoemd. U kunt dit bij de apotheek verkrijgen.

10 prachtige bestemmingen in Tanzania