Tanzania

Swipe

Het land

Karibu!

Welkom in Tanzania Wat zoekt een mens in Tanzania? Misschien dat die vraag anders gesteld zou moeten worden: wat kan een mens in Tanzania niet vinden? Klimatologisch is er voor iedereen wel een plekje. Hoewel het een tropisch land is kun je sneeuw vinden in de bergen. Het land heeft schitterende stranden aan een kristalheldere oceaan, waar elke vorm van watersport mogelijk is. Het kent eindeloze vlakten en een variëteit aan wild die zijn weerga niet kent.

Dankzij het feit dat er nog weinig massatoerisme bestaat, is Afrika daar Afrika gebleven. In steden en dorpen hangt de sfeer van een ver verleden en een bewogen historie. De inwoners vormen een bont gezelschap, ontstaan uit leden van grote en kleine volkeren die zonder uitzondering vriendelijk en gastvrij zijn.

Het is het land van Stanley en Livingstone, van slavenhandelaren en piraten. Speke en Burton begonnen er hun zoektocht naar de oorsprong van de Nijl. Een land dat werd overheerst door de Arabieren, door Duitsers en door Britten.

Het is een land van schitterende zonsondergangen en een sterrenhemel waarin nauwelijks plaats is voor donkere plekken. Een land ook waar armoede heerst en droogte, maar waar mensen nooit honger hoeven te hebben. Een land dat zijn bezoeker aan alle kanten raakt en roert.

‘Karibu’, welkom in Tanzania!

10 prachtige bestemmingen in Tanzania