Tanzania

Swipe

Kanga’s

Fraai beschilderde omslagdoeken van ongeveer 120 bij 145 centimeter, vindt u in vrijwel het gehele land. U kunt ze voor allerlei doeleinden gebruiken. Als bescherming tegen zon en stof doen ze uitstekend dienst, maar de meeste toeristen kopen een kanga omdat ze mooi en heel Tanzaniaans zijn.

Oorspronkelijk was de kanga beschilderd met parelhoenders, niet verwonderlijk, want het woord kanga is Swahili voor parelhoender. Ze zijn doorgaans voorzien van een Swahilispreuk en u moet vooral niet vergeten naar de betekenis ervan te vragen, u kunt op die manier een zeer persoonlijke kanga kopen.

Overigens, vaak weten leveranciers niet wat het opschrift betekent, vraag naar de betekenis op meerdere kanga’s. Als hij het antwoord schuldig blijft heeft u fabrieksspul te pakken (wat ook heel fraai kan zijn). Originele kanga’s koopt u, als u geluk heeft, van de maker op een lokale markt. Probeer Arusha.

Er zijn kleine kanga’s voor baby’s en kleuters, de mannelijke vorm van kanga wordt kikoi genoemd en wordt vanaf de middel over de benen gedragen.

10 prachtige bestemmingen in Tanzania