Tanzania

Swipe

Aankomst

U dient in het bezit te zijn van een paspoort dat, bij het verlaten van het land, nog minimaal zes maanden geldig is. Verder heeft u een visum nodig. Dit is aan te vragen bij de Tanzaniaanse ambassade in Brussel of bij het Tanzaniaanse consulaat in Nieuwerkerk a/d IJssel. Eventueel kunt u een visum aanvragen op het moment dat u het land binnenkomt. U dient aan te kunnen tonen dat u bent ingeënt tegen gele koorts en cholera.

Verlenging van een visum kan plaatsvinden in zowel Dar es Salaam als in Arusha en op Zanzibar. U kunt erop wachten als u uw retourvliegticket kunt tonen.

De douane controleert steekproefsgewijs. Soms vraagt men u of u iets aan te geven heeft, de kans is groot dat uw antwoord gecontroleerd wordt. Drugs en porno brengen u in grote problemen, draag uw medicijnen in uw handbagage (en niet alleen in verband met de douane, uw koffer of rugzak kan even onvindbaar zijn, hoewel dat op rechtstreekse vluchten vanuit België of Nederland nauwelijks voorkomt) en bewaar uw reisdocument voor geneesmiddelengebruikers (KNMP) en uw inentingsbewijs bij uw paspoort. De douane is correct en voorkomend, er zijn bagagewagentjes voorhanden en kruiers bieden hun diensten aan. Dit gebeurt niet opdringerig.

10 prachtige bestemmingen in Tanzania