Tanzania

Swipe

Creditcards

Kijk ook bij Geld

Een creditcard moet u zien als een hulp in nood. Probeer deze zo min mogelijk te gebruiken, het gebruik ervan is duur en niet zonder risico. In Tanzania kunt u slechts bij de betere hotels en lodges en voor autohuur bij de grotere bedrijven met creditcards betalen. Er zijn (nog) maar weinig winkels die de kaart als betaalmiddel zien.

Let op: de Tanzaniaanse shilling wordt direct omgezet naar euro of USD en meestal tegen een slechte koers!

Het is maar op enkele plaatsen mogelijk geld met creditcards op te nemen (in Arusha en Dar es Salaam en alleen Visa en American Express).

De luchtvaartmaatschappijen en autoverhuurbedrijven accepteren over het algemeen de gangbare creditcards (Visa, Master, Diners Club, American Express).

Verlies uw creditcard nooit uit het oog als u er voor een betaling gebruik van maakt. Een kopie is zo gemaakt en onverwachte afschrijvingen kunnen het gevolg zijn.

Bij een aantal parken is een elektronisch betalingssysteem ingevoerd. Bij de ingang van het park kunt u uitsluitend met creditcards betalen. Het gaat om Serengeti, Lake Manyara, Tarangire, Kilimanjaro en Arusha National Park. Andere parken zullen geleidelijk aan ook op het elektronische betalingssysteem worden aangesloten.

10 prachtige bestemmingen in Tanzania