Tanzania

Swipe

Douane

Invoer

Invoer is toegestaan van:

• wijn of sterke drank: 1 liter, (ouder dan 16 jaar);
• tabaksartikelen: 200 sigaretten of 250 gram tabak of 50 sigaren;
• overige artikelen: artikelen voor eigen gebruik.

Raadpleeg de folder met bepalingen op de luchthaven!

Foto- en video-apparatuur behoort geregistreerd te zijn op het reisdocument, in de praktijk vindt hierop meestal geen controle plaats, een andere keer eist men het omdat de douane er zeker van wil zijn dat het ook weer uitgevoerd wordt.

Bent u voornemens om waardevolle zaken in Tanzania achter te laten dan bent u invoerrechten verschuldigd. Het is misschien handig om een aankoopbewijs bij u te steken voor het geval dat…

Als u medicijnen invoert, doe dat dan zoveel mogelijk in de originele verpakking. Vraag uw apotheker om een reisdocument voor medicijngebruikers, een KNMP-reisdocument.

Uitvoer

De uitvoer van TZS is verboden. Uitvoer van souvenirs welke zijn gemaakt van beschermde diersoorten is aan strenge bepalingen onderworpen. Zowel België als Nederland tekende het verdrag over de internationale handel in bedreigde diersoorten. Het door u gekochte souvenir moet in het bezit zijn van een zg. Cites-certificaat. Zonder dit certificaat krijgt u problemen bij de invoer!

Een enkele keer vraagt de douane u aan te tonen dat u uw foto- of videoapparatuur daadwerkelijk invoerde.

Zonder invoerrechten te betalen mag tot een bedrag van 175 euro per persoon in de EU worden ingevoerd.

Verder:

• 200 sigaretten, 50 gram tabak, 50 sigaren of 100 sigarillo’s;
• 1 liter sterke drank of mousserende wijn, sherry of port;
• 2 liter niet-mousserende wijn;
• 500 gram koffie en 100 gram thee;
• 0,25 liter eau de toilette en 50 gram parfum.
Raadpleeg de folder met bepalingen op de luchthaven!

Neemt u meer mee dan deze maximale hoeveelheden, dan betaalt u hierover belasting (accijns, invoerrechten en BTW). De vrijstelling van belasting voor deze artikelen geldt alleen voor personen van 17 jaar en ouder!

Een namaak topmerk kopen is razend populair. Ook in Tanzania is het mogelijk om voor weinig geld nagemaakte merkartikelen te kopen. Behalve horloges en merkkleding kan het bijvoorbeeld gaan om parfums en eau de toilette. Wist u dat de meeste topmerken zijn beschermd en dat het verboden is deze in Nederland of België in te voeren? U loopt het risico van inbeslagname én een boete.

10 prachtige bestemmingen in Tanzania