Tanzania

Swipe

Fooien

U bent uiteraard vrij in het bepalen van de hoogte van de fooien. Bedenk daarbij steeds dat bedienend personeel in veel gevallen afhankelijk is van fooien, hun lonen zijn laag. Als de bediening niet is inbegrepen dan is 10% een goed uitgangspunt. Dit geldt zowel voor horecapersoneel als voor taxichauffeurs.

Als mensen u een dienst verlenen verwachten ze daarvoor een beloning. In sommige gevallen, bijvoorbeeld als iemand op uw auto past, is het goed om hier vooraf een afspraak te maken (nooit vooraf betalen!).

Gidsen, dragers, buschauffeurs en ander personeel dat een rondreis begeleidt, wordt beloond naar de mate en de tijdsduur van dienstverlening. De reisbegeleider of gids weet doorgaans wel een soort standaard, maar check dit even bij anderen, 1 euro per persoon per dag kan een uitgangspunt zijn.

De kruiers op het vliegveld mogen (officieel) geen fooien aannemen, maar dat geldt voor veel andere mensen in overheidsdienst eveneens. Men weet u uitstekend duidelijk te maken dat er iets meer dan een glimlach van u verwacht wordt.

10 prachtige bestemmingen in Tanzania