Tanzania

Swipe

Fotograferen

Het is verboden om openbare gebouwen, haveninstallaties, stuwdammen, e.d. te fotograferen. Militaire objecten mogen ook niet gefotografeerd worden, evenmin als militairen en politiefunctionarissen. Officieel is zelfs het fotograferen van de nationale vlag verboden.

Als u personen wilt fotograferen, vraag dan vooraf om toestemming. Soms zult u ervoor moeten betalen (afdingen tot 10 à 20% van de vraagprijs en vooraf de prijs afspreken). Stiekem ‘uit de heup’ filmen of fotograferen kan tot problemen leiden!

Neem voldoende SD-kaartjes mee, liever een kleinere opslagruimte dan een SD-kaartje van xMeg. Mocht er iets gebeuren dan bent u niet uw hele vakantiereportage kwijt. Maak, indien mogelijk, regelmatig back-ups.

Een fotomaker of filmer die nog gebruik maakt van conventionele methodes dient te bedenken dat foto- en filmmateriaal moeilijk verkrijgbaar is. U kunt het beste een ruime voorraad meenemen. Als u ze ter plaatse koopt, let op de uiterste verkoopdatum en houd er rekening mee dat de DX-waarde vaak niet gecodeerd is, óók niet bij bekende merken films.

Omdat bezoeken aan nationale parken en wildreservaten dikwijls in de vroege ochtend of in de namiddag plaatsvinden, is het aan te bevelen om ook films met een lichtgevoeligheid van 200 of 400 ASA mee te nemen.

10 prachtige bestemmingen in Tanzania