Tanzania

Swipe

Kleding

Lichte, ruimvallende katoenen kleding, een lange broek en een overhemd of blouse met lange mouwen om enige weerstand aan de muggen te bieden is een minimale vereiste. Een dun regenjack is handig. Strandkleding of te frivole zomerkleding wordt als ongewenst ervaren bij het bezoek aan dorpen of steden. Bedekte schouders en knieën wordt gezien als een teken van respect voor de overtuiging van de bevolking (en heeft enkele prettige neveneffecten voor de toerist). Op Zanzibar dient men extra alert te zijn.

Neem zo weinig mogelijk kleding mee, in elk hotel of guesthouse kunt u uw kleding laten wassen. Geef geen dure kleding aan de wasvrouw, men wast met ouderwets agressieve wasmiddelen. Doorgaans kunt u uw kleding ook laten strijken, u moet het apart vragen. Maak vooraf prijsafspraken als er geen vast tarief is vermeld.

’s Avonds kan het soms fris zijn, zodat een lichte trui of vest in de bagage niet overbodig is (óók aangenaam als u onverhoopt te maken krijgt met koorts). Als u hoger gelegen gebieden gaat bezoeken (en dat geldt al voor Ngorongoro) is iets warmers zeer aan te bevelen, afhankelijk van de plaats die u bezoekt krijgt u kledinginformatie via uw touroperator.

Voor kortere of langere excursies of rondreizen is het dragen van stevig schoeisel een absolute noodzaak.

Rondreizen

Groepsrondreis Tanzania

In een relatief klein gebied in het noorden van Tanzania vind je de mooiste wildparken van Afrika. Naast de wereldberoemde Serengeti en...

v.a. 2899.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Tanzania