Tanzania

Swipe

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is in Tanzania behoorlijk geregeld. Ongeacht of u per vliegtuig, per trein, boot, bus of taxi wilt gaan, het is mogelijk. Niet altijd met de frequentie die u thuis gewend bent en even vooraf informeren geeft u snel een duidelijk beeld van uw mogelijkheden.

De toestand van de wegen levert soms vertraging (en blauwe plekken) op, de vertrektijd wordt over het algemeen stipt nagekomen.

Vliegtuig
Vrijwel elke plaats van enige betekenis en ook de grotere nationale parken en wildreservaten zijn per vliegtuig te bereiken. In veel gevallen is Dar es Salaam het centrale punt, maar ook Arusha en Zanzibar spelen een rol.

Trein
Vanuit Dar es Salaam vertrekken treinen in alle richtingen het land in. De belangrijkste spoorwegverbinding is de centrale spoorlijn die Dar es Salaam met Kigoma en Mwanza verbindt. Er is een internationale treinverbinding met Zambia via de Tazara lijn. Vanuit Moshi kunt u naar Kenia reizen. Kijk voor een overzicht van de belangrijkste lijnen bij: Transport.

Boot
Op veel plaatsen langs de kust van de Indische Oceaan kunt u naar elders aan dezelfde kust gelegen plaatsen of naar de eilanden voor de kust. Hetzelfde geldt voor Lake Tanganyika, u kunt hier ook de oversteek naar R.D. Congo maken. Voor Lake Victoria geldt dat er binnenlandse bestemmingen bereikt kunnen worden en dat zowel Kenia als Uganda bereikbaar zijn.

Bus
Er zijn talrijke busverbindingen die worden uitgevoerd met ‘touringcars’ en met minibussen (dalla dalla’s). Vanuit elke plaats vertrekt openbaar vervoer per bus.

Taxi
In grote steden kunt u gebruikmaken van taxi’s. Vooraf prijsafspraken maken.

10 prachtige bestemmingen in Tanzania